Panna Cotta s kanadskými borůvkami - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Panna Cotta s kanadskými borůvkami

Panna cotta s kanadskými borůvkami (4 porce) Ingredience: 600 ml smetany ke šlehání 6 plátků želatiny 4 lžíce cukru krupice…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Panna cotta s kanadskými borůvkami

(4 porce)

Ingredience:

600 ml smetany ke šlehání
6 plátků želatiny
4 lžíce cukru krupice
250 g kanadských borůvek

Postup:

Plátky želatiny namočíme do vody a necháme je ponořené zhruba 15 min. Do hrnce nalejeme smetanu, přidáme cukr a mícháme, aby se nám všechen cukr rozpustil. Želatinu okapeme a přidáme do hrnce. Za stálého míchání prohříváme, teplota však nesmí překročit 80°, protože by nám směs neztuhla. Když se želatina rozpustí, nalijeme směs do forem a necháme v lednici odležet alespoň 10 hodin. Panna cottu vyklepneme opatrně z forem a podáváme ozdobenou kanadskými borůvkami.

 

Energie: 3 968,70 kcal
Bílkoviny: 526,16 g
Tuky: 188,10 g
Sacharidy: 50,14 g
Draslík: 309,58 mg
Vápník: 91,04 mg
Fosfor: 32,50 mg