
Panna cotta s kanadskými borůvkami
(4 porce)
Ingredience:
600 ml smetany ke šlehání
6 plátků želatiny
4 lžíce cukru krupice
250 g kanadských borůvek
Postup:
Plátky želatiny namočíme do vody a necháme je ponořené zhruba 15 min. Do hrnce nalejeme smetanu, přidáme cukr a mícháme, aby se nám všechen cukr rozpustil. Želatinu okapeme a přidáme do hrnce. Za stálého míchání prohříváme, teplota však nesmí překročit 80°, protože by nám směs neztuhla. Když se želatina rozpustí, nalijeme směs do forem a necháme v lednici odležet alespoň 10 hodin. Panna cottu vyklepneme opatrně z forem a podáváme ozdobenou kanadskými borůvkami.
Energie: 3 968,70 kcal
Bílkoviny: 526,16 g
Tuky: 188,10 g
Sacharidy: 50,14 g
Draslík: 309,58 mg
Vápník: 91,04 mg
Fosfor: 32,50 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen