Pečená jablka se skořicí - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Pečená jablka se skořicí

Ingredience: 6 velkých jablek 15 g másla + máslo na vymazání 2 lžičky mleté skořice šťáva z jednoho citronu 1…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience:

  • 6 velkých jablek
  • 15 g másla + máslo na vymazání
  • 2 lžičky mleté skořice
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžíce (15 g) vanilkového cukru

Postup:

Jablka očistíme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky.Dáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme 200 ml vody, promícháme a necháme pět minut odležet.

Zapékací misku vymažeme máslem a vyskládáme na ni nakrájená jablka. Posypeme je vanilkovým cukrem a mletou skořicí, nahoru rovnoměrně poklademe máslo nakrájené na plátky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C čtyřicet minut, pět minut před dopečením přepneme troubu na gril, aby nám jablíčka lehce zkaramelizovala.

Jablka naskládáme na talíř a můžeme ještě za tepla podávat.

Nutriční hodnoty:

Energie: 896 (kcal)
Bílkoviny: 4 g
Tuky: 14 g
Sacharidy: 161 g
Draslík: 1 533 mg
Vápník: 152 mg
Fosfor: 159 mg