
Ingredience:
- 6 velkých jablek
- 15 g másla + máslo na vymazání
- 2 lžičky mleté skořice
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžíce (15 g) vanilkového cukru
Postup:
Jablka očistíme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky.Dáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou, přilijeme 200 ml vody, promícháme a necháme pět minut odležet.
Zapékací misku vymažeme máslem a vyskládáme na ni nakrájená jablka. Posypeme je vanilkovým cukrem a mletou skořicí, nahoru rovnoměrně poklademe máslo nakrájené na plátky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C čtyřicet minut, pět minut před dopečením přepneme troubu na gril, aby nám jablíčka lehce zkaramelizovala.
Jablka naskládáme na talíř a můžeme ještě za tepla podávat.
Nutriční hodnoty:
Energie: 896 (kcal)
Bílkoviny: 4 g
Tuky: 14 g
Sacharidy: 161 g
Draslík: 1 533 mg
Vápník: 152 mg
Fosfor: 159 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen