
Šneci s petrželovou nádivkou
4 porce – 12 ks
Ingredience
- 12 ks vařených šneků v zeleninovém vývaru
- 12 ks ulit
- 60 g másla
- 2 plátky starší bagety
- svazek petrželky
- snítka majoránky
- 1 lžička citronové kůry z bio citrónu
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- pepř
- sůl
Postup
Šnečí ulity vyvaříme, necháme oschnout a připravíme si ingredience na nádivku. Na nádivku nastrouháme bagetu, dáme ji do mísy, obereme lístky petržele a majoránky a smícháme je v hmoždíři společně s nasekanou šalotkou a česnekem. Vše v hmoždíři utlučeme do hladka a přidáme ke strouhance z bílého pečiva společně se změklým máslem a citronovou kůrou. Vše zlehka opepříme a osolíme. Ingredience na nádivku pořádně v míse promícháme.
Do každé ulity nejdříve vložíme malý kousek nádivky až za záhyb. Potom dáme do ulity vařeného šneka a nakonec zase nádivku, která se nám krásně zapeče. Pokud doma nemáme misku na šneky, můžeme použít obyčejnou zapékací misku vysypanou solí, kterou vysypeme asi dvoucentimetrovou vrstvou soli a posadíme do ní naplněné šneky, otvorem nahoru. Šneky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut. Podáváme je například s opečenou francouzskou bagetou.
Energie: 1 158 kcal
Bílkoviny: 33 g
Tuky: 56 g
Sacharidy: 140 g
Draslík: 4 580 mg
Vápník: 1 810 mg
Fosfor: 574 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen