Šneci s petrželovou nádivkou - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Šneci s petrželovou nádivkou

Šneci s petrželovou nádivkou  4 porce – 12 ks Ingredience 12 ks vařených šneků v zeleninovém vývaru 12 ks ulit…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Šneci s petrželovou nádivkou

 4 porce – 12 ks

Ingredience

  • 12 ks vařených šneků v zeleninovém vývaru
  • 12 ks ulit
  • 60 g másla
  • 2 plátky starší bagety
  • svazek petrželky
  • snítka majoránky
  • 1 lžička citronové kůry z bio citrónu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • pepř
  • sůl

Postup

Šnečí ulity vyvaříme, necháme oschnout a připravíme si ingredience na nádivku. Na nádivku nastrouháme bagetu, dáme ji do mísy, obereme lístky petržele a majoránky a smícháme je v hmoždíři společně s nasekanou šalotkou a česnekem. Vše v hmoždíři utlučeme do hladka a přidáme ke strouhance z bílého pečiva společně se změklým máslem a citronovou kůrou. Vše zlehka opepříme a osolíme. Ingredience na nádivku pořádně v míse promícháme.

 

Do každé ulity nejdříve vložíme malý kousek nádivky až za záhyb. Potom dáme do ulity vařeného šneka a nakonec zase nádivku, která se nám krásně zapeče. Pokud doma nemáme misku na šneky, můžeme použít obyčejnou zapékací misku vysypanou solí, kterou vysypeme asi dvoucentimetrovou vrstvou soli a posadíme do ní naplněné šneky, otvorem nahoru. Šneky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 minut. Podáváme je například s opečenou francouzskou bagetou.

Energie: 1 158 kcal
Bílkoviny: 33 g
Tuky: 56 g
Sacharidy: 140 g
Draslík: 4 580 mg
Vápník: 1 810 mg
Fosfor: 574 mg