Články - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Články

Rozbor krve. Co znamenají jednotlivé hodnoty?

Krevní analýzy vypadají na první pohled komplikovaně, ale nebojte se, nemusíte být lékařem, abyste jim přišli na kloub. Podívejte se…

Celý článek >

Pečený králík na česneku, jablečné ragú a dýňové pyré

Ingredience – králík: 1 králík (cca 1,2 kg) 30 g másla 1 lžíce olivového oleje 0,5 l kuřecího vývaru 1…

Celý článek >

Krémová česneková polévka s pošírovaným vejcem

Ingredience: 400 g brambor 2 střední cibule 1 mrkev 4 palice česneku 1 l kuřecího vývaru 60 ml bílého vinného…

Celý článek >

Léčit se žertem pomáhá tělu i duši

Petra Vovesná (45) je transplantovaná žena, atletka, která se umí prát se životem, jenž jí do cesty staví nejednu překážku.…

Celý článek >

České ILCO

Název ILCO se používá v mnoha zemích pro podobná sdružení stomiků, tedy lidí s umělým vývodem ze střev nebo močových cest. Zkratka je vytvořena ze slov ILeum - tenké střevo a COlon - tlusté střevo.

Název ILCO se používá v mnoha zemích pro podobná sdružení stomiků, tedy lidí s umělým vývodem ze střev nebo močových cest. Zkratka je vytvořena ze slov ILeum – tenké střevo a COlon – tlusté střevo.

Celý článek >

Cesta k nutriční rovnováze se sledováním příjmu tekutin a kalorií

V souvislosti s problémy s hmotností většina lidí obvykle přemýšlí o tom, jak se zbavit přebytečných kil. Je to také…

Celý článek >

Nejrychlejší nemocný člověk v Evropě

Darren si pamatuje, že býval velmi plachým a tichým chlapcem z irské vesnice. „Pokud bych měl uvést jednu věc, kterou…

Celý článek >

Křehké tělo chlapce s bojovností Golema

Když byla Kateřina Smažáková ve třetím trimestru těhotenství, oznámil jí lékař šokující zprávu. Její tehdy ještě nenarozený syn Tomáš měl…

Celý článek >

Braňte se! Proč se nechat očkovat?

Očkování jsou nezbytná a poskytují velmi účinnou ochranu proti infekčním chorobám. Tato ochrana je důležitá obzvlášť u pacientů na dialýze,…

Celý článek >

Ostružinové nanuky

Ostružinové nanuky (6 porcí) Ingredience: 500 g ostružin 200 g smetany 31% 20 g cukru Postup: Ostružiny opláchneme a necháme…

Celý článek >