Články - Strana 2 z 37 - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Články

Obezita a nedostatek pohybu ničí ledviny

Ledviny jsou složitý systém krevních cév a platí, že to, co není vhodné pro cévy, není zároveň vhodné pro ledviny.…

Celý článek >

Prof. Martin Matějovič – rozhodující je zůstat aktivní!

Sport ho provází už od malička. Nejen on, ale i celá jeho rodina se řadí mezi aktivní sportovce. I když se vyčerpá na sjezdovce…

Celý článek >

Prevence ledvin covidu navzdory

Už druhý rok po sobě se na Světový den ledvin druhý čtvrtek v březnu neotevřely k bezplatné prevenci dveře ani jedné nefrologické ambulance v Česku.…

Celý článek >

Léčivá síla štětce a tužky

Kdy jste naposledy namalovali nebo nakreslili obrázek? Před dlouhou dobou? Možná před desítkami let? Většina dospělých, s výjimkou profesionálních umělců a malého…

Celý článek >

Být aspoň kapku šprýmař

Původně byl optimistický a pozitivně naladěný Pavel Mikš řidičem z povolání. Jezdil kamionem a po několika letech přesedlal na autobus. Dnes je kvůli onemocnění ledvin…

Celý článek >

Jak rozhýbat tělo před transplantací i po ní?

Čeká vás transplantace ledvin a ptáte se, jaký pohyb je pro vás před transplantací a po ní nejvhodnější a zda vůbec máte cvičit? Jak…

Celý článek >

Velikonoční světoběžník

Fakt, že Velikonoce jsou pro křesťanský svět nejvýznamnější svátky v roce, je obecně známý. Věřící na celém světě si připomínají ukřižování a následné…

Celý článek >

Transplantace ledviny? Česká republika patří mezi špičky v dostupnosti transplantací

Ledvina se stala prvním transplantovaným orgánem u člověka. V roce 1950 provedl první úspěšnou transplantaci americký chirurg Richard Lawler. Ten pacientce voperoval…

Celý článek >

Katka a její handbikerské plány v roce 2021

„Jsem věčná optimistka. Kdybych nebyla, nepsala bych zde o nějakých plánech. Sedím pětkrát týdně v handbiku, a pokud ze sebe…

Celý článek >

Cheesecake

Ingredience (8 porcí) korpus: 4 lžíce silné překapávané kávy (může být i espresso) 160 g hladké mouky 100 g másla…

Celý článek >