Palačinkový dort - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Palačinkový dort

INGREDIENCE 5 celozrnných palačinek 1 vanilkový puding 0,5 l mléka 100 g Glukopuru (hroznového cukru) 3 lžičky javorového sirupu 1…

Tisk
E-mail
Sdílejte

INGREDIENCE

  • 5 celozrnných palačinek
  • 1 vanilkový puding
  • 0,5 l mléka
  • 100 g Glukopuru (hroznového cukru)
  • 3 lžičky javorového sirupu
  • 1 tvaroh
  • 3 vajíčka
  • citronová kůra
  • lesní ovoce

 

POSTUP

Podle návodu na obalu uvaříme vanilkový puding. Než zcela vychladne, vmícháme do něj tvaroh, javorový sirup, hroznový cukr, vajíčka a citronovou kůru. Do dortové formy s nastavitelnou velikostí položíme palačinku, zalijeme ji tvarohovo-pudingovou hmotou, posypeme ovocem a následně palačinku přikryjeme další palačinkou. Takto palačinky a hmotu vrstvíme stále na sebe. Jako poslední vrstva zůstane krém, který posypeme ovocem. Dortovou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 ° zhruba 60 minut. Když je povrh dortu tmavě žlutý a lehce popraskaný, máme hotovo. Při chladnutí se dort lehce zmenší. Chuťově připomíná francouzský far.

energie: 2 469,42 kcal

bílkoviny: 100,82 g

tuky: 33,26 g

sacharidy: 423,07 g

draslík: 310,14 mg

vápník: 305,35 mg

fosfor: 553,26 mg