
INGREDIENCE
- 5 celozrnných palačinek
- 1 vanilkový puding
- 0,5 l mléka
- 100 g Glukopuru (hroznového cukru)
- 3 lžičky javorového sirupu
- 1 tvaroh
- 3 vajíčka
- citronová kůra
- lesní ovoce
POSTUP
Podle návodu na obalu uvaříme vanilkový puding. Než zcela vychladne, vmícháme do něj tvaroh, javorový sirup, hroznový cukr, vajíčka a citronovou kůru. Do dortové formy s nastavitelnou velikostí položíme palačinku, zalijeme ji tvarohovo-pudingovou hmotou, posypeme ovocem a následně palačinku přikryjeme další palačinkou. Takto palačinky a hmotu vrstvíme stále na sebe. Jako poslední vrstva zůstane krém, který posypeme ovocem. Dortovou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 ° zhruba 60 minut. Když je povrh dortu tmavě žlutý a lehce popraskaný, máme hotovo. Při chladnutí se dort lehce zmenší. Chuťově připomíná francouzský far.
energie: 2 469,42 kcal
bílkoviny: 100,82 g
tuky: 33,26 g
sacharidy: 423,07 g
draslík: 310,14 mg
vápník: 305,35 mg
fosfor: 553,26 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen