Mrkvovo-celerová pomazánka - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Mrkvovo-celerová pomazánka

Ingredience (4 porce) 150 g mrkve 75 g celeru šťáva z půlky citronu 70 g měkkého plnotučného tvarohu 60 g…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience (4 porce)

  • 150 g mrkve
  • 75 g celeru
  • šťáva z půlky citronu
  • 70 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 60 g zakysané smetany 15%
  • 20 g majonézy
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • 1 malý stroužek česneku
  • 8 menších krajíců chleba
  • lístky petrželky na ozdobu
  • pepř a sůl

Postup:

Mrkev společně s celerem omyjeme, očistíme, nastrouháme najemno a zakápneme šťávou z citronu. Přidáme prolisovaný česnek, dijonskou hořčici, měkký tvaroh, zakysanou smetanu, majonézu, zlehka osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Pomazánku dáme do lednice a necháme hodinu odpočinout.

Chléb opečeme na pánvi na sucho, potřeme pomazánkou a nakonec ozdobíme nadrobno nasekanými lístky petrželky.

Nutriční hodnoty:

Energie: 1 053 (kcal)
Bílkoviny: 34 g
Tuky: 38 g
Sacharidy: 137 g
Draslík: 1 017 mg
Vápník: 272 mg
Fosfor: 246 mg