Bruschetta s krémem z pečeného česneku se sušenými rajčaty
Česnek patří mezi afrodiziaka a je silným antioxidantem. Ale ruku na srdce, kdo z nás si dá při očekávání romantiky něco s česnekem? Aromatické silice česneku jsou přeci jen poněkud silným kalibrem, který by mohl předčít afrodiziakální účinek a romantiku spíše pohřbít. Zkuste ale pečený česnek. Jeho chuť i vůně je naprosto jiná, nasládlá, jemná a pro někoho bude naprosto novým chuťovým zážitkem.
Postup
Paličky česneku neloupeme, ale velkým a ostrým nožem je podélně rozkrojíme v jejich nejširším místě. Rozkrojené půlky česneku poskládáme vedle sebe do pekáče, pokapeme je olivovým olejem a necháme zhruba 25 minut péci na 190˚ C do měkka a až bude mít dužina stroužku česneku karamelově hnědou barvu. Upečený česnek vyloupeme a dáme do misky. Ještě horký jej rozmixujeme na hladký krém a smícháme se lžící olivového oleje. Podáváme s nesolenými sušenými rajčaty na opečené bruschettě.
Nutriční hodnoty
Energie: 869,27 kcal
Bílkoviny: 34,59 g
Tuky: 7,12 g
Sacharidy: 170,23 g
Draslík: 1 900,5 mg
Vápník: 202 mg
Fosfor: 562,53 mg
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek