Carrot cake s krémem z Lučiny - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Carrot cake s krémem z Lučiny

INGREDIENCE 150 g třtinového cukru 180 ml slunečnicového oleje 180 g (špaldové) hladké mouky (možno i polohrubá) 180 g mrkve,…

Tisk
E-mail
Sdílejte

INGREDIENCE

  • 150 g třtinového cukru
  • 180 ml slunečnicového oleje
  • 180 g (špaldové) hladké mouky (možno i polohrubá)
  • 180 g mrkve, nastrouhané najemno
  • 3 větší vejce, mírně ušlehaná
  • 50 g rozinek
  • 2 rovné lžičky prášku do pečiva
  • 1 rovná lžička jedlé sody
  • 1 rovná lžička skořice
  • půl lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 50 g másla
  • 50 g medu (dle chuti)
  • 250 g Lučiny

POSTUP

Do větší mísy nasypeme cukr, přilejeme olej, vejce a zlehka promícháme. Přihodíme mrkev a hrozinky. V misce nebo na talíři si smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a koření. Přes jemné sítko vše prosejeme do mísy s ostatními ingrediencemi a mícháme do hladka. Hladké těsto nalijeme na plech nebo do vymazané dortové formy a pečeme do zlatova 30 až 45 minut v troubě předehřáté na160 °C.

 

V misce smícháme máslo, Lučinu a med do hladkého krému. Můžeme použít mixér, kterým krém krásně nadýcháme. Hotový krém dáme do chladna a počkáme, než vychladne karotkový korpus. Pokud připravujeme karotkový koláč na plech, rozetřeme krém po povrchu karotkového korpusu. Pokud chceme udělat dort, musíme korpus rozříznout a část krému použít na promazání. Druhou částí potřeme v tenké vrstvě povrch dortu a jeho boky.

 

energie: 5 121,52 kcal

bílkoviny: 87,37 g

tuky: 345,31 g

sacharidy: 449,77 g

draslík: 1 930,44 mg

vápník: 1 079,50 mg

fosfor: 851,48 mg