
Ingredience (4 porce):
- 2 velké hrušky
- 8 g vanilkového cukru
- 30 g přepuštěného másla
- 400 g řeckého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce medu
Postup:
Hrušky nakrájíme podélně na plátky o tloušťce 5 mm a pokapeme je citronovou šťávou. Jednotlivé plátky potřeme z obou stran přepuštěným máslem a posypeme vanilkovým cukrem. Připravíme si talířky a rozdělíme na ně řecký jogurt
Hrušky grilujeme z každé strany 2 minuty, aby se prohřály, ale zůstaly pevné. Hotové je pak nazdobíme na talířky s řeckým jogurtem a vše pokapeme medem. Dezert můžeme nakonec ozdobit ještě lístky máty či meduňky.
Nutriční hodnoty:
Energie: 1 080 (kcal)
Bílkoviny: 17 g
Tuky: 65 g
Sacharidy: 90 g
Draslík: 568 mg
Vápník: 577 mg
Fosfor: 64 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen