Grilované hrušky s řeckým jogurtem a medem - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Grilované hrušky s řeckým jogurtem a medem

Ingredience (4 porce): 2 velké hrušky 8 g vanilkového cukru 30 g přepuštěného másla 400 g řeckého jogurtu 1 lžíce…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience (4 porce):

  • 2 velké hrušky
  • 8 g vanilkového cukru
  • 30 g přepuštěného másla
  • 400 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce medu

Postup:

Hrušky nakrájíme podélně na plátky o tloušťce 5 mm a pokapeme je citronovou šťávou. Jednotlivé plátky potřeme z obou stran přepuštěným máslem a posypeme vanilkovým cukrem. Připravíme si talířky a rozdělíme na ně řecký jogurt

Hrušky grilujeme z každé strany 2 minuty, aby se prohřály, ale zůstaly pevné. Hotové je pak nazdobíme na talířky s řeckým jogurtem a vše pokapeme medem. Dezert můžeme nakonec ozdobit ještě lístky máty či meduňky.

Nutriční hodnoty:

Energie: 1 080 (kcal)
Bílkoviny: 17 g
Tuky: 65 g
Sacharidy: 90 g
Draslík: 568 mg
Vápník: 577 mg
Fosfor: 64 mg