Grilované hrušky s řeckým jogurtem a medem
Ingredience (4 porce):
- 2 velké hrušky
- 8 g vanilkového cukru
- 30 g přepuštěného másla
- 400 g řeckého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce medu
Postup:
Hrušky nakrájíme podélně na plátky o tloušťce 5 mm a pokapeme je citronovou šťávou. Jednotlivé plátky potřeme z obou stran přepuštěným máslem a posypeme vanilkovým cukrem. Připravíme si talířky a rozdělíme na ně řecký jogurt Hrušky grilujeme z každé strany 2 minuty, aby se prohřály, ale zůstaly pevné. Hotové je pak nazdobíme na talířky s řeckým jogurtem a vše pokapeme medem. Dezert můžeme nakonec ozdobit ještě lístky máty či meduňky.
Nutriční hodnoty:
Energie: 1 080 (kcal)
Bílkoviny: 17 g
Tuky: 65 g
Sacharidy: 90 g
Draslík: 568 mg
Vápník: 577 mg
Fosfor: 64 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek