Grilovaný pstruh s bylinkami - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Grilovaný pstruh s bylinkami

Ingredience (4 porce): 4 vykuchaní čerství pstruzi (1 kus cca 250 g) 4 malé snítky rozmarýnu 8 snítek mateřídoušky citronové…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience (4 porce):

  • 4 vykuchaní čerství pstruzi (1 kus cca 250 g)
  • 4 malé snítky rozmarýnu
  • 8 snítek mateřídoušky citronové
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 40 g přepuštěného másla
  • 4 citrony
  • sůl a pepř

Postup:

V malém hrnci si rozpustíme na mírném plamenu máslo. Přidáme olivový olej, snítky rozmarýnu a mateřídoušky a prolisovaný česnek. Promícháme a minutu prohřejeme, máslo se nám nesmí přepálit, změnilo by chuť. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a mezitím si připravíme ryby.

Pstruhy omyjeme, osušíme a každého na obou bocích několikrát nařízneme. Pokapeme je šťávou ze dvou citronů a necháme 10 minut odležet. Z máslové směsi vyndáme bylinky a rozdělíme je na čtyři díly. Ryby potřeme důkladně zvenku i zevnitř máslovou směsí, osolíme a opepříme. Do vykuchaného břicha každé ryby vložíme díl bylinek a dva plátky citronu. Necháme marinovat 20–30 minut.

Ryby dáme na rozpálený gril, přiklopíme víkem a pečeme je 5–7 minut. Poté víko odklopíme, ryby obrátíme a pečeme přiklopené dalších 5–7 minut.

Nutriční hodnoty:

Energie: 2 547 (kcal)
Bílkoviny: 242 g
Tuky: 162 g
Sacharidy: 19 g
Draslík: 5 044 mg
Vápník: 436 mg
Fosfor: 2 755 mg