Kopřivová polévka
Postup
U kopřiv používáme 4–6 nejvýše posazených listů včetně řapíku a samotného výhonku. Listy kopřiv opláchneme studenou vodou a nasekáme je na menší kousky. Ty orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme studenou vodou a volně vaříme asi 10 minut. Před koncem varu přidáme dva stroužky drceného čerstvého česneku a dle chuti osolíme a opepříme. energie: 137,88 kcal bílkoviny: 3,31 g tuky: 8,4 g sacharidy: 9,18 g draslík: 23,90 mg vápník: 33,27 mg fosfor: 6,90 mg
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
Poradna
Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek