Kopřivová polévka
Postup
U kopřiv používáme 4–6 nejvýše posazených listů včetně řapíku a samotného výhonku. Listy kopřiv opláchneme studenou vodou a nasekáme je na menší kousky. Ty orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme studenou vodou a volně vaříme asi 10 minut. Před koncem varu přidáme dva stroužky drceného čerstvého česneku a dle chuti osolíme a opepříme. energie: 137,88 kcal bílkoviny: 3,31 g tuky: 8,4 g sacharidy: 9,18 g draslík: 23,90 mg vápník: 33,27 mg fosfor: 6,90 mg
Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek