Kopřivová polévka - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Kopřivová polévka

INGREDIENCE 500 g listů kopřiv 3 l vody 2 lžíce másla 2 stroužky česneku špetku soli a pepře   POSTUP…

Tisk
E-mail
Sdílejte

INGREDIENCE

  • 500 g listů kopřiv
  • 3 l vody
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • špetku soli a pepře

 

POSTUP

U kopřiv používáme 4–6 nejvýše posazených listů včetně řapíku a samotného výhonku. Listy kopřiv opláchneme studenou vodou a nasekáme je na menší kousky. Ty orestujeme na rozpuštěném másle, zalijeme studenou vodou a volně vaříme asi 10 minut. Před koncem varu přidáme dva stroužky drceného čerstvého česneku a dle chuti osolíme a opepříme.

 

energie: 137,88 kcal

bílkoviny: 3,31 g

tuky: 8,4 g

sacharidy: 9,18 g

draslík: 23,90 mg

vápník: 33,27 mg

fosfor: 6,90 mg