Köttbullar (masové koule) - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Köttbullar (masové koule)

Ingredience 300 g mletého libového vepřového 300 g mletého libového hovězího 1 cibule 50 g smetany 31% 20 g strouhanky…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience

  • 300 g mletého libového vepřového
  • 300 g mletého libového hovězího
  • 1 cibule
  • 50 g smetany 31%
  • 20 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 15 g másla
  • 2 lžičky mletého nového koření
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky hřebíčku
  • pepř a sůl
  • hladká mouka na obalení
  • slunečnicový olej na smažení

Postup:

Červenou cibuli si oloupeme, nakrájíme najemno a rozdělíme ji na dvě části. Na pánvi si rozpustíme máslo a polovinu nakrájené cibule na něm necháme zesklovatět. Až bude cibule hotová, necháme ji zchladnout.

Do mísy dáme mleté maso, cibuli čerst­vou i upravenou na másle, smetanu, strouhanku a koření. Směs opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Navlhčíme si ruce, aby se nám na ně masová směs nelepila, a tvarujeme kuličky, které odkládáme na talíř posypaný hladkou moukou. Masové koule v mouce ze všech stran obalíme.

V nepřilnavé pánvi si na mírném plameni rozpálíme slunečnicový olej. Až bude olej dostatečně rozpálený, vložíme do něj masové kuličky a opékáme je 10–15 minut. V průběhu smažení je několikrát otočíme, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran.

Opečené masové kuličky vyndáme z pánve nejdříve na talíř vyložený papírovou utěrkou, abychom odsáli přebytečný tuk. Poté je přendáme do mísy, lehce posypeme petrželkou a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty:

Energie: 6 896 (kcal)
Bílkoviny: 141 g
Tuky: 89 g
Sacharidy: 116 g
Vláknina: 4  g
Draslík:  1,5 g
Fosfor: 1 g

 

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen

Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen