Lehký salát s ředkvičkami
Ingredience (4 porce):
- 120 g mix listových salátů
- 8 ředkviček
- 1 jarní cibulka
- 2 vařená vejce
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce anglické hořčice
- 2 lžíce medu
- řeřicha na ozdobu
- pepř a sůl
V malé misce smícháme citronovou šťávu, med, hořčici, olivový olej, lehce osolíme a opepříme. Dresink vymícháme do hladké emulze. V salátové misce promícháme mix listových salátů s dresinkem a rozdělíme vše na čtyři mističky. Ozdobíme ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, vejcem a řeřichou. Nakonec vše zlehka opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.
Nutriční hodnoty:
Energie: 465 (kcal)
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 38 g
Vláknina: 3,6 g
Fosfor: 0,2 g
Draslík: 0,5 g
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
Poradna
Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek