Lehký salát s ředkvičkami - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Lehký salát s ředkvičkami

Ingredience (4 porce): 120 g mix listových salátů 8 ředkviček 1 jarní cibulka 2 vařená vejce 2 lžíce citronové šťávy…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience (4 porce):

  • 120 g mix listových salátů
  • 8 ředkviček
  • 1 jarní cibulka
  • 2 vařená vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce anglické hořčice
  • 2 lžíce medu
  • řeřicha na ozdobu
  • pepř a sůl

Postup:

Zeleninu omyjeme a necháme okapat. Mezitím si připravíme dresink a uvaříme vejce. Vejce vložíme do studené vody, od bodu varu vaříme pět minut, aby žloutek nebyl úplně dovařený. Uvařená vejce zchladíme ve studené vodě, abychom zastavili var. Vejce oloupeme a podélně nakrájíme na čtvrtiny.

V malé misce smícháme citronovou šťávu, med, hořčici, olivový olej, lehce osolíme a opepříme. Dresink vymícháme do hladké emulze. V salátové misce promícháme mix listových salátů s dresinkem a rozdělíme vše na čtyři mističky. Ozdobíme ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, vejcem a řeřichou. Nakonec vše zlehka opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.

Nutriční hodnoty:

Energie: 465 (kcal)
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 38 g
Vláknina: 3,6 g
Fosfor: 0,2 g
Draslík: 0,5 g

 

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen

Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen