Levandulovo - malinové Semifreddo
Levandulovo - malinové Semifreddo
Ingredience:
- 400 g malin
- 400 g smetany ke šlehání 31%
- 60 g cukru
- 3 vejce
- 1 lžíce sušených kvítků levandule
- máta na ozdobu
- špetka soli
Promícháme a nakonec jemně vmícháme i sníh z bílků. Pečící papír zmuchláme do kuličky a propláchneme ve vodě. Papír změkne a jednoduše s ním vyložíme formu na terinu. Nalijeme do formy polovinu smetanového krému, pak vrstvu rozmixovaných malin, a navrch opatrně opět smetanovou vrstvu.
Ozdobíme, posypeme kvítky levandule a dáme na šest hodin do mrazáku. Semifreddo nakrájíme na plátky, dáme na talíř, ozdobíme čerstvými malinami a lístky máty.
Nutriční hodnoty
Energie: 458,20 (kcal)
Bílkoviny: 11,68 g
Tuky: 37,08 g
Sacharidy: 30,07 g
Draslík: 339,68 mg
Vápník: 91,24 mg
Fosfor: 187 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek