Levandulovo - malinové Semifreddo - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Levandulovo – malinové Semifreddo

Levandulovo – malinové Semifreddo Ingredience: 400 g malin 400 g smetany ke šlehání 31% 60 cukru 3 vejce 1 lžíce…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Levandulovo – malinové Semifreddo

Ingredience:

400 g malin
400 g smetany ke šlehání 31%
60 cukru
3 vejce
1 lžíce sušených kvítků levandule
máta na ozdobu
špetka soli

Postup:

Umixujeme 300 g malin s jednou lžící smetany a cukru do hladka. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, žloutky ušleháme s cukrem. K žloutkům s cukrem přidáme ušlehanou smetanu a lžičku kvítků levandule utlučených v hmoždíři na prášek. Promícháme a nakonec jemně vmícháme i sníh z bílků.

Pečící papír zmuchláme do kuličky a propláchneme ve vodě. Papír změkne a jednoduše s ním vyložíme formu na terinu. Nalijeme do formy polovinu smetanového krému, pak vrstvu rozmixovaných malin, a navrch opatrně opět smetanovou vrstvu. Ozdobíme, posypeme kvítky levandule a dáme na šest hodin do mrazáku.

Semifreddo nakrájíme na plátky, dáme na talíř, ozdobíme čerstvými malinami a lístky máty.

Energie: 458,20 (kcal)
Bílkoviny:
11,68 g
Tuky:
37,08 g
Sacharidy:
30,07 g
Draslík:
339,68 mg
Vápník:
91,24 mg
Fosfor:
187 mg