Mrkvovo-celerová pomazánka
Ingredience (4 porce)
- 150 g mrkve
- 75 g celeru
- šťáva z půlky citronu
- 70 g měkkého plnotučného tvarohu
- 60 g zakysané smetany 15%
- 20 g majonézy
- 1 kávová lžička dijonské hořčice
- 1 malý stroužek česneku
- 8 menších krajíců chleba
- lístky petrželky na ozdobu
- pepř a sůl
Postup:
Mrkev společně s celerem omyjeme, očistíme, nastrouháme najemno a zakápneme šťávou z citronu. Přidáme prolisovaný česnek, dijonskou hořčici, měkký tvaroh, zakysanou smetanu, majonézu, zlehka osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Pomazánku dáme do lednice a necháme hodinu odpočinout. Chléb opečeme na pánvi na sucho, potřeme pomazánkou a nakonec ozdobíme nadrobno nasekanými lístky petrželky.
Nutriční hodnoty:
Energie: 1 053 (kcal)
Bílkoviny: 34 g
Tuky: 38 g
Sacharidy: 137 g
Draslík: 1 017 mg
Vápník: 272 mg
Fosfor: 246 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek