Mrkvový koláč - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Mrkvový koláč

Ingredience (8 porcí) korpus: 200 g polohrubé mouky 130 g cukru krupice 20 g vanilkového cukru 50 ml mléka 60…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience (8 porcí) korpus:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 130 g cukru krupice
  • 20 g vanilkového cukru
  • 50 ml mléka
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 4 vejce
  • 230 g strouhané mrkve
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička majemno mleté pomerančové kůry
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání
  • špetka soli

Postup:

Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Dortovou formu vymažeme důkladně máslem a vysypeme hrubou moukou. Do druhé mísy dáme mouku, cukr, koření a důkladně promícháme. K suché směsi přidáme najemno nastrouhanou mrkev, žloutky rozšlehané v mléce a oleji a důkladně těsto promícháme. Nakonec do těsta jemně zapracujeme sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do vysypané dortové formy a pečeme v troubě rozehřáté na 190 °C 30 až 40 minut do zlatova.

Upečený koláč necháme vychladnout, přemístíme ho na podnos a posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty:

Energie: 1 823 (kcal)
Bílkoviny: 55 g
Sacharidy: 290 g
Tuky: 48 g
Vláknina: 78 g
Fosfor: 8,7 g
Draslík: 2 g

 

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen

Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen