
POSTUP
Na výrobu můžeme použít zmrzlinovač, ale pokud ho nemáte, nic se neděje. Stačí, když si koupíme tvořítka (domácí potřeby) a vyšetřovací špachtle (zdravotnické potřeby). Špachtli pak rozpůlíme a zapilujeme do hladka. Ingredience rozmixujeme, nalijeme do tvořítek a následně necháme zmrazit. Obvykle mrazíme minimálně 4 hodiny.
Meruňkový se skořicí
5 zralých meruněk, 1 polovina banánu, špetka skořice, 4 lžíce mandlového mléka, 2 lžíce xylitolu
Energie: 1095,10 kcal
Bílkoviny: 23,46 g
Tuky: 4,78 g
Sacharidy: 247,06 g
Draslík: 668,50 mg
Vápník: 101,85 mg
Fosfor: 58,55 mg
Matcha tea s citronem
1 dcl kokosového mléka, jedna polovina banánu, 30 g matcha tea, šťáva z jednoho citronu, xylitol na doslazení dle chuti
Energie: 311 kcal
Bílkoviny: 6,33 g
Tuky: 2,52 g
Sacharidy: 70,94 g
Draslík: 398,10 mg
Vápník: 28,40 mg
Fosfor: 47,60 mg
Jahodovo-banánový
10 jahod a 1 banán rozmixujeme a podle chuti můžeme smoothie přisladit kokosovým cukrem
Energie: 321,90 kcal
Bílkoviny: 2,98 g
Tuky: 0,81 g
Sacharidy: 79,12 g
Draslík: 579,60 mg
Vápník: 34,40 mg
Fosfor: 63,20 mg
Acai s limetkou
Silný antioxidant. Mrazem sušené acai rozmixujeme a podle chuti můžeme přisladit. Přidáme šťávu z jedné poloviny limetky.
Energie: 721,67 kcal
Bílkoviny: 15,09 g
Tuky: 24,84 g
Sacharidy: 169,41 g
Draslík: 720,20 mg
Vápník: 44,50 mg
Fosfor: 147,40 mg
Lucuma s kakaovými boby
1 zralý banán, 3 lžíce sušené lucumy (chutná podobně jako vanilka), 1 dl kokosového mléka, kokosový cukr, kakaové boby sekané a obalené v kokosovém cukru
Energie: 404,70 kcal
Bílkoviny: 3,58 g
Tuky: 10,49 g
Sacharidy: 74,66 g
Draslík: 588,70 mg
Vápník: 20,00 mg
Fosfor: 88,40 mg
Jogurtovo-kokosový
1 malý bílý jogurt, kokosové mléko (množství stejné jako jogurtu), hrst strouhaného kokosu Alnatura, kokosový cukr, 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje. Vše smícháme v misce a nalijeme do tvořítek na nanuky.
Energie: 1111,68 kcal
Bílkoviny: 14,25 g
Tuky: 67,52 g
Sacharidy: 123,65 g
Draslík: 341,54 mg
Vápník: 69,04 mg
Fosfor: 177,52 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen