Plněná vejce - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Plněná vejce

Ingredience (4 porce): 6 vajec 1 lžíce jogurtu 1 lžíce zakysané smetany ½ lžíce majonézy 2 lžičky anglické hořčice 1…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience (4 porce):

  • 6 vajec
  • 1 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • ½ lžíce majonézy
  • 2 lžičky anglické hořčice
  • 1 jarní cibulka
  • 10 g nasekané pažitky
  • řeřicha na ozdobu
  • pepř a sůl

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo a vložíme do studené vody, aby se nám později dobře loupala. Vychlazená vejce oloupeme a překrojíme na půl. Lžičkou vydlabeme žloutky i trochu bílku a vytvoříme z vaječných půlek „lodičky“, které později naplníme krémem.

Vydlabané žloutky a bílky dáme do mixéru, přidáme jarní cibulku a pažitku nasekanou nadrobno, jogurt, zakysanou smetanu, majonézu a hořčici. Vše zlehka osolíme, opepříme a mixujeme dohladka. Hotový krém dáme chladit na hodinu do lednice.

Krém naplníme do vaječných lodiček, ozdobíme řeřichou a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty:

Energie: 609 (kcal)
Bílkoviny: 36,6 g
Sacharidy: 8,6 g
Tuky: 46,5 g
Vláknina: 1,3 g
Fosfor: 0,5 g
Draslík: 0,5 g

 

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen

Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen