Polévka z pečených paprik
Postup:
Papriky omyjeme a jednu si dáme stranou na ozdobu. Zbylé vyskládáme do pekáče na pečicí papír. V předehřáté troubě na 250–300°C (gril) je opečeme ze všech stran do černa a dáme je do hrnce, přiklopíme pokličkou a necháme zchladnout. Papriky se v hrnci zapaří a půjdou pak snadněji oloupat. Oloupané a zbavené jadřinců je nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olivový olej, najemno nakrájenou červenou cibuli a dva stroužky česneku. Cibuli necháme na mírném ohni zesklovatět, asi 5 minut. Vše zalijeme kuřecím vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Přidáme pokrájené pečené papriky a dva prolisované stroužky česneku. Polévku rozmixujeme do hladka. Přidáme lžíci citronové šťávy a špetku soli a pepře. Přivedeme ji k varu, vypneme a můžeme ji nazdobit nasekanými lístky bazalky, čerstvou červenou paprikou a lžící smetany. Energie: 1 019,40 kcal Bílkoviny: 1 035,40 g Tuky: 40,30 g Sacharidy: 147,79 g Draslík: 3 656,70 mg Vápník: 616,40 mg Fosfor: 380,40 mg
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
Poradna
Každoročně druhý čtvrtek v březnu se koná Světový den ledvin, den, který je věnován prevenci...
Celý článek
Ledvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článek
Na poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článek