
Ingredience:
- 11 červených paprik
- 1 velká červená cibule
- 4 stroužky česneku
- snítka bazalky
- 1 l kuřecího vývaru
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- pepř
Postup:
Papriky omyjeme a jednu si dáme stranou na ozdobu. Zbylé vyskládáme do pekáče na pečicí papír. V předehřáté troubě na 250–300°C (gril) je opečeme ze všech stran do černa a dáme je do hrnce, přiklopíme pokličkou a necháme zchladnout. Papriky se v hrnci zapaří a půjdou pak snadněji oloupat. Oloupané a zbavené jadřinců je nakrájíme na kostky.
Do hrnce dáme olivový olej, najemno nakrájenou červenou cibuli a dva stroužky česneku. Cibuli necháme na mírném ohni zesklovatět, asi 5 minut. Vše zalijeme kuřecím vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Přidáme pokrájené pečené papriky a dva prolisované stroužky česneku. Polévku rozmixujeme do hladka. Přidáme lžíci citronové šťávy a špetku soli a pepře. Přivedeme ji k varu, vypneme a můžeme ji nazdobit nasekanými lístky bazalky, čerstvou červenou paprikou a lžící smetany.
Energie: 1 019,40 kcal
Bílkoviny: 1 035,40 g
Tuky: 40,30 g
Sacharidy: 147,79 g
Draslík: 3 656,70 mg
Vápník: 616,40 mg
Fosfor: 380,40 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen