Polévka z pečených paprik - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Polévka z pečených paprik

Ingredience: 11 červených paprik 1 velká červená cibule 4 stroužky česneku snítka bazalky 1 l kuřecího vývaru 4 lžíce zakysané…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience:

  • 11 červených paprik
  • 1 velká červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • snítka bazalky
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř

Postup:

Papriky omyjeme a jednu si dáme stranou na ozdobu. Zbylé vyskládáme do pekáče na pečicí papír. V předehřáté troubě na 250–300°C (gril) je opečeme ze všech stran do černa a dáme je do hrnce, přiklopíme pokličkou a necháme zchladnout. Papriky se v hrnci zapaří a půjdou pak snadněji oloupat. Oloupané a zbavené jadřinců je nakrájíme na kostky.

Do hrnce dáme olivový olej, najemno nakrájenou červenou cibuli a dva stroužky česneku. Cibuli necháme na mírném ohni zesklovatět, asi 5 minut. Vše zalijeme kuřecím vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Přidáme pokrájené pečené papriky a dva prolisované stroužky česneku. Polévku rozmixujeme do hladka. Přidáme lžíci citronové šťávy a špetku soli a pepře. Přivedeme ji k varu, vypneme a můžeme ji nazdobit nasekanými lístky bazalky, čerstvou červenou paprikou a lžící smetany.

 

Energie: 1 019,40 kcal
Bílkoviny:
1 035,40 g
Tuky:
40,30 g
Sacharidy:
147,79 g
Draslík:
3 656,70 mg
Vápník:
616,40 mg
Fosfor:
380,40 mg