Rödbetsallad (salát z červené řepy s jablkem)
Ingredience (4 porce):
- 500 g červené řepy
- 100 g zeleného jablka
- 50 g červené cibule
- 150 g bílého smetanového jogurtu
- 50 g majonézy
- sůl a pepř
Vychladlou, osušenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme si cibuli i jablko a nakrájíme je najemno. Vše dáme do mísy, přidáme jogurt s majonézou, zlehka opepříme a osolíme. Salát důkladně promícháme a necháme ho v lednici odpočinout minimálně šest hodin, lepší je však ho nechat uležet přes noc do dalšího dne, aby se všechny chutě krásně propojily. Vychlazený salát podáváme k masu, můžeme jej ozdobit nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty:
Energie: 1 076 (kcal)
Bílkoviny: 70 g
Tuky: 80 g
Sacharidy: 17 g
Vláknina: 2 g
Draslík: 0,8 g
Fosfor: 0,3 g
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek