Rödbetsallad (salát z červené řepy s jablkem) - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Rödbetsallad (salát z červené řepy s jablkem)

Ingredience (4 porce): 500 g červené řepy 100 g zeleného jablka 50 g červené cibule 150 g bílého smetanového jogurtu…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience (4 porce):

  • 500 g červené řepy
  • 100 g zeleného jablka
  • 50 g červené cibule
  • 150 g bílého smetanového jogurtu
  • 50 g majonézy
  • sůl a pepř

Postup:

Řepu omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme vodu k varu. Vaříme hodinu až dvě, dokud řepa nezměkne. Vodu slijeme a řepu propláchneme studenou vodou. Půjde pak lépe oloupat.

Vychladlou, osušenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme si cibuli i jablko a nakrájíme je najemno. Vše dáme do mísy, přidáme jogurt s majonézou, zlehka opepříme a osolíme. Salát důkladně promícháme a necháme ho v lednici odpočinout minimálně šest hodin, lepší je však ho nechat uležet přes noc do dalšího dne, aby se všechny chutě krásně propojily.

Vychlazený salát podáváme k masu, můžeme jej ozdobit nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty:

Energie: 1 076 (kcal)
Bílkoviny: 70 g
Tuky: 80 g
Sacharidy: 17 g
Vláknina: 2 g
Draslík:  0,8 g
Fosfor: 0,3 g

 

Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen

Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen