
Ingredience (4 porce):
- 500 g červené řepy
- 100 g zeleného jablka
- 50 g červené cibule
- 150 g bílého smetanového jogurtu
- 50 g majonézy
- sůl a pepř
Postup:
Řepu omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme vodu k varu. Vaříme hodinu až dvě, dokud řepa nezměkne. Vodu slijeme a řepu propláchneme studenou vodou. Půjde pak lépe oloupat.
Vychladlou, osušenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme si cibuli i jablko a nakrájíme je najemno. Vše dáme do mísy, přidáme jogurt s majonézou, zlehka opepříme a osolíme. Salát důkladně promícháme a necháme ho v lednici odpočinout minimálně šest hodin, lepší je však ho nechat uležet přes noc do dalšího dne, aby se všechny chutě krásně propojily.
Vychlazený salát podáváme k masu, můžeme jej ozdobit nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty:
Energie: 1 076 (kcal)
Bílkoviny: 70 g
Tuky: 80 g
Sacharidy: 17 g
Vláknina: 2 g
Draslík: 0,8 g
Fosfor: 0,3 g
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen