Salát s cuketou a tuňákem - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Salát s cuketou a tuňákem

INGREDIENCE 300 g salátu polníčku 100 g rukoly 100 g čerstvého tuňáka 20 cherry rajčat 1 zralé avokádo 1 mladá…

Tisk
E-mail
Sdílejte

INGREDIENCE

300 g salátu polníčku

100 g rukoly

100 g čerstvého tuňáka

20 cherry rajčat

1 zralé avokádo

1 mladá cuketa

olivový olej

limetková šťáva s medem na zálivku

trocha sezamového oleje na opečení cukety

 

POSTUP

Cuketu nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a opečeme na pánvi. Ve velké míse promícháme salát polníček s rukolou a zakápneme připraveným dresinkem. Přidáme nakrájená rajčata, nakrájené avokádo a kousky opečeného tuňáka.

 

Příprava dresinku 

Smícháme lžičku medu, dvě lžíce olivového oleje a čajovou lžičku limetkové šťávy.

 

Energie: 568,74 kcal

Bílkoviny: 35,6 g

Tuky: 38,36 g

Sacharidy: 16,61 g

Draslík: 3 311,6 mg

Vápník: 136,3 mg

Fosfor: 406,03 mg