
INGREDIENCE
300 g salátu polníčku
100 g rukoly
100 g čerstvého tuňáka
20 cherry rajčat
1 zralé avokádo
1 mladá cuketa
olivový olej
limetková šťáva s medem na zálivku
trocha sezamového oleje na opečení cukety
POSTUP
Cuketu nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a opečeme na pánvi. Ve velké míse promícháme salát polníček s rukolou a zakápneme připraveným dresinkem. Přidáme nakrájená rajčata, nakrájené avokádo a kousky opečeného tuňáka.
Příprava dresinku
Smícháme lžičku medu, dvě lžíce olivového oleje a čajovou lžičku limetkové šťávy.
Energie: 568,74 kcal
Bílkoviny: 35,6 g
Tuky: 38,36 g
Sacharidy: 16,61 g
Draslík: 3 311,6 mg
Vápník: 136,3 mg
Fosfor: 406,03 mg