Salát s cuketou a tuňákem
Ingredience
- 300 g salátu polníčku
- 100 g rukoly
- 100 g čerstvého tuňáka
- 20 cherry rajčat
- 1 zralé avokádo
- 1 mladá cuketa
- olivový olej
- limetková šťáva s medem na zálivku
- trocha sezamového oleje na opečení cukety
Postup
Cuketu nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a opečeme na pánvi. Ve velké míse promícháme salát polníček s rukolou a zakápneme připraveným dresinkem. Přidáme nakrájená rajčata, nakrájené avokádo a kousky opečeného tuňáka.
Příprava dresinku
Smícháme lžičku medu, dvě lžíce olivového oleje a čajovou lžičku limetkové šťávy.
Nutriční hodnoty
Energie: 568,74 kcal
Bílkoviny: 35,6 g
Tuky: 38,36 g
Sacharidy: 16,61 g
Draslík: 3 311,6 mg
Vápník: 136,3 mg
Fosfor: 406,03 mg
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek