Salát z červené řepy s rukolou a medovo-hořčičným dresinkem - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Salát z červené řepy s rukolou a medovo-hořčičným dresinkem

Ingredience: 4 střední červené řepy 4 střední žluté řepy 100 g rukoly 2 lžičky medu 2 lžičky hrubozrnné hořčice 2…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Ingredience:

  • 4 střední červené řepy
  • 4 střední žluté řepy
  • 100 g rukoly
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

Postup:

Nejdříve si připravíme červenou řepu, omyjeme ji, očistíme a naskládáme na arch pečicího papíru. Lehce ji pokapeme olivovým olejem a z papíru uděláme balíček, který převážeme provázkem. Řepu pečeme v předehřáté troubě na 150 °C přibližně jednu hodinu. Řepa by měla být po upečení měkká, délka pečení závisí na její velikosti. Po upečení necháme červenou řepu vychladnout.

Do mísy dáme med, olivový olej, hrubozrnnou hořčici a citronovou šťávu. Ingredience na dresink pořádně prošleháme metličkou, aby nám vznikla jemná emulze. Hotový dresink podle chuti zlehka osolíme a opepříme. Rukolu opláchneme v cedníku pod tekoucí vodou, necháme okapat a přidáme ji do mísy k dresinku s řepou nakrájenou na plátky a vše zlehka rukou promícháme. Na talíře nandáme rukolu, ozdobíme pečenou řepou a můžeme podávat.

 

Energie: 577 kcal
Bílkoviny:
15,29 g
Tuky:
21,95 g
Sacharidy:
102,59 g
Draslík:
2 292,10 mg
Vápník:
284,70 mg
Fosfor:
371,94 mg