Salát z červené řepy s rukolou a medovo-hořčičným dresinkem
Ingredience:
- 4 střední červené řepy
- 4 střední žluté řepy
- 100 g rukoly
- 2 lžičky medu
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
Postup:
Nejdříve si připravíme červenou řepu, omyjeme ji, očistíme a naskládáme na arch pečicího papíru. Lehce ji pokapeme olivovým olejem a z papíru uděláme balíček, který převážeme provázkem. Řepu pečeme v předehřáté troubě na 150 °C přibližně jednu hodinu. Řepa by měla být po upečení měkká, délka pečení závisí na její velikosti. Po upečení necháme červenou řepu vychladnout. Do mísy dáme med, olivový olej, hrubozrnnou hořčici a citronovou šťávu. Ingredience na dresink pořádně prošleháme metličkou, aby nám vznikla jemná emulze. Hotový dresink podle chuti zlehka osolíme a opepříme. Rukolu opláchneme v cedníku pod tekoucí vodou, necháme okapat a přidáme ji do mísy k dresinku s řepou nakrájenou na plátky a vše zlehka rukou promícháme. Na talíře nandáme rukolu, ozdobíme pečenou řepou a můžeme podávat.
Energie: 577 kcal Bílkoviny: 15,29 g Tuky: 21,95 g Sacharidy: 102,59 g Draslík: 2 292,10 mg Vápník: 284,70 mg Fosfor: 371,94 mg
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek