
Ingredience (4 porce):
- 120 g kuskusu
- 20 g másla
- 50 g červené cibule
- 100 g červené papriky
- 100 g mladé cukety
- 1/2 lžíce nasekané pažitky
- 1/2 lžíce nasekané petrželky
- 2-3 lžíce citronové šťávy
- pepř a sůl
Postup:
Kuskus dáme do hrnce a zalijeme 250 ml vody, osolíme, přivedeme k varu a vypneme. Přidáme nakrájené máslo, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dojít. Zeleninu očistíme a omyjeme, papriku a cuketu nakrájíme na menší hranolky, cibuli na měsíčky. Vše dáme do pekáčku, zakápneme olivovým olejem, promícháme a rozprostřeme. Pečeme v rozpálené troubě na 250 °C 15 20 minut.
Upečenou zeleninu dáme do mísy s uvařeným kuskusem, ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, zlehka opepříme, osolíme a nakonec posypeme najemno nasekanými bylinkami. Salát promícháme. Můžeme ho podávat za tepla i za studena, jen tak samotný nebo jako přílohu k pečenému masu.
Nutriční hodnoty:
Energie: 605 (kcal)
Bílkoviny: 21 g
Tuky: 30 g
Sacharidy: 52 g
Draslík: 275 mg
Vápník: 286 mg
Fosfor: 438 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen