Špenátové palačinkové lasagne - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Špenátové palačinkové lasagne

Palačinkové těsto INGREDIENCE 0,3 l mléka 0,3 l vody 20 dkg celozrnné pšeničné mouky 2 vejce POSTUP Nejdříve smícháme vodu,…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Palačinkové těsto

INGREDIENCE

  • 0,3 l mléka
  • 0,3 l vody
  • 20 dkg celozrnné pšeničné mouky
  • 2 vejce

POSTUP

Nejdříve smícháme vodu, mléko a mouku. Když je těsto hladké, přimícháme vajíčka a zabráníme tak vzniku hrudek. Těsto necháme na 10 minut odležet, aby mouka mírně zhoustla. Palačinky připravíme na nepřilnavé menší pánvi.

 

energie: 187,26 kcal

bílkoviny: 14,75 g

tuky: 13,28 g

sacharidy: 2,56 g

draslík: 198,95 mg

vápník: 104,11 mg

fosfor: 277,76 mg

 

Špenátové palačinkové lasagne

INGREDIENCE

  • 10 celozrnných palačinek
  • 250 g špenátu
  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 15 g strouhaného sýru Gouda
  • 6 plátků kuřecí šunky
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • pepř

POSTUP

Čerstvý špenát nakrájíme na malé kousky a spaříme vodou. Zmraženy špenát necháme nejdříve rozmrznout a přebytečnou vodu slijeme. Připravený špenát smícháme s tvarohem, vejci, strouhaným sýrem a dochutíme drceným česnekem a pepřem. Do nepřilnavé formy (ideálně hlubší a úzké) položíme na dno palačinky tak, aby její dno bylo zcela zakryté, a zalijeme je špenátovou hmotou. Do hmoty zanoříme 3 plátky šunky a přikryjeme je dalšími palačinkami. Tento proces opakujeme stále dokola. Poslední vrstva by měla být špenátová hmota. Troubu necháme nahřát a pečeme zhruba 60 minut na 170 °C. Povrch lasagní by měl být tmavě žlutý a může být i lehce popraskaný. Počítejme s tím, že se objem dortu při chladnutí lehce zmenší.

energie: 3 950,11 kcal

bílkoviny: 191,04 g

tuky: 50,36 g

sacharidy: 646,27 g

draslík: 2 119,09 mg

vápník: 923,28 mg

fosfor: 1001,01 mg