Studená polévka Salmorejo - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Studená polévka Salmorejo

Studená polévka Salmorejo (4 porce) Ingredience: 1 kg soudkových rajčat 1 zelená paprika 1 červená cibule 3 stroužky česneku 4…

Tisk
E-mail
Sdílejte

Studená polévka Salmorejo

(4 porce)

Ingredience:

  • 1 kg soudkových rajčat
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky bílého chleba
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl a pepř

Postup:

Rajčata u stopky nakrojíme křížem a spaříme 1 minutu v horké vodě, vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Pak je oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na kousky. Půlku zelené papriky a česnek nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mixéru, přidáme namočenou střídu bílého chleba, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Umixujeme do hladka a podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu či česnek. Polévku vychladíme v lednici, naservírujeme do hlubokých talířů, posypeme natvrdo nakrájeným uvařeným vejcem, najemno nakrájenou šunkou, cibulí a paprikou. Nakonec zlehka pokapeme olivovým olejem a opepříme.

Nutriční hodnoty:

Energie: 806 kcal
Bílkoviny: 40 g
Tuky: 29 g
Sacharidy: 120 g
Draslík: 3 292 mg
Vápník: 421 mg
Fosfor: 725 mg