Toust se zastřeným vejcem
Postup
Do většího hrnce dáme vařit vodu a osolíme ji. Do misky o objemu asi 0,5 l nalijeme 3 dcl octa a postupně vklepáváme vajíčka. Bílek se po kontaktu s octem zatáhne a jakoby zapouzdří. Tím dosáhneme toho, že vajíčka zůstanou oddělená, i když je do vroucí vody vlijeme naráz. Vroucí vodu zamícháme a přesně doprostřed vodního víru vlijeme ocet s vejci. Vaříme 2‒3 minuty a pak je jednotlivě vyjmeme a dáme na chvíli odpočinout na papírovou utěrku. Rozpečené rozpůlené pečivo nebo toust namažeme tenkou vrstvou másla, posypeme nakrájenými sušenými rajčaty a položíme na ně zastřené vajíčko. Vajíčko lehce nakrojíme, aby vytekl krémový žloutek. Na závěr dle chuti opepříme a zasypeme tymiánem. energie: 1236,91 kcal bílkoviny: 57,11 g tuky: 26,40 g sacharidy: 193,45 g draslík: 277,35 mg vápník: 110,25 mg fosfor: 444,80 mg
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek