Toust se zastřeným vejcem - Lepší péče - Nebojte se zeptat vašeho lékaře
Témata: 

Toust se zastřeným vejcem

INGREDIENCE 2 celozrnné bagetky 4 vejce 3 lžičky octa sušená rajčata čerstvý tymián POSTUP Do většího hrnce dáme vařit vodu…

Tisk
E-mail
Sdílejte

INGREDIENCE

  • 2 celozrnné bagetky
  • 4 vejce
  • 3 lžičky octa
  • sušená rajčata
  • čerstvý tymián

POSTUP

Do většího hrnce dáme vařit vodu a osolíme ji. Do misky o objemu asi 0,5 l nalijeme 3 dcl octa a postupně vklepáváme vajíčka. Bílek se po kontaktu s octem zatáhne a jakoby zapouzdří. Tím dosáhneme toho, že vajíčka zůstanou oddělená, i když je do vroucí vody vlijeme naráz. Vroucí vodu zamícháme a přesně doprostřed vodního víru vlijeme ocet s vejci. Vaříme 2‒3 minuty a pak je jednotlivě vyjmeme a dáme na chvíli odpočinout na papírovou utěrku. Rozpečené rozpůlené pečivo nebo toust namažeme tenkou vrstvou másla, posypeme nakrájenými sušenými rajčaty a položíme na ně zastřené vajíčko. Vajíčko lehce nakrojíme, aby vytekl krémový žloutek. Na závěr dle chuti opepříme a zasypeme tymiánem.

 

energie: 1236,91 kcal

bílkoviny: 57,11 g

tuky: 26,40 g

sacharidy: 193,45 g

draslík: 277,35 mg

vápník: 110,25 mg

fosfor: 444,80 mg