Při onemocnění ledvin je bohužel nutné zařadit speciální nízkobílkovinovou dietu. Nemusíte však zoufat i s tímto dietním opatřením může být vaše strava pestrá, chutná a vykouzlit vám pravidelně úsměv na tváři. Připravili jsme pro vás nejen výživové tipy, ale i mnoho receptů, které rozhodně potěší vaše chuťové pohárky.
Řepu omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme vodu k varu. Vaříme hodinu až dvě, dokud řepa nezměkne. Vodu slijeme a řepu...
Celý článekDo mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, překapanou kávu, máslo, žloutek a rychle vypracujeme těsto...
Celý článekČervenou cibuli si oloupeme, nakrájíme najemno a rozdělíme ji na dvě části. Na pánvi si rozpustíme máslo a polovinu nakrájené cibule na něm necháme...
Celý článekV míse si ušleháme máslo s cukrem, medem a vejcem. K medové směsi přidáme mouku se špetkou soli a kořením...
Celý článekVánoční čas je krásné období. Dává prostor tradicím, které se dědí z generace na generaci, svět je...
Celý článekKořenovou zeleninu omyjeme, oloupeme a podélně nakrájíme na čtvrtiny...
Celý článekMrkev společně s celerem omyjeme, očistíme, nastrouháme najemno a zakápneme šťávou z citronu. Přidáme prolisovaný česnek, dijonskou hořčici...
Celý článekNejprve si připravíme křehké těsto. V malé misce ušleháme žloutek společně s vodou a cukrem do hladka. Mouku prosejeme do mísy, přidáme špetku soli...
Celý článekHrušky nakrájíme podélně na plátky o tloušťce 5 mm a pokapeme je citronovou šťávou. Jednotlivé plátky potřeme z obou stran přepuštěným máslem...
Celý článek