Při onemocnění ledvin je bohužel nutné zařadit speciální nízkobílkovinovou dietu. Nemusíte však zoufat i s tímto dietním opatřením může být vaše strava pestrá, chutná a vykouzlit vám pravidelně úsměv na tváři. Připravili jsme pro vás nejen výživové tipy, ale i mnoho receptů, které rozhodně potěší vaše chuťové pohárky.
V malém hrnci si rozpustíme na mírném plamenu máslo. Přidáme olivový olej, snítky rozmarýnu a mateřídoušky a prolisovaný česnek. Promícháme a...
Celý článekV misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou a jedním stroužkem prolisovaného česneku. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká emulze...
Celý článekKuskus dáme do hrnce a zalijeme 250 ml vody, osolíme, přivedeme k varu a vypneme. Přidáme nakrájené máslo...
Celý článekKrůtí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. V misce si promícháme olivový olej...
Celý článekV míse promícháme mouku s vanilkovým cukrem (8 g) a špetkou soli. Přidáme na kostičky...
Celý článekV míse smícháme všechny suché ingredience a důkladně je promícháme. Přidáme nakrájené vychlazené máslo...
Celý článekNejdříve si připravíme bylinkové máslo na kuře. Máslo (50 g) nakrájíme na kousky, dáme do misky a necháme trochu změknout...
Celý článekV misce ušleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, hrubou mouku, nasekané bylinky, pepř, muškátový oříšek a vše důkladně promícháme...
Celý článekBrambory oloupeme (kvůli snížení obsahu draslíku) a uvaříme je den předem v osolené vodě do poloměkka...
Celý článek