Při onemocnění ledvin je bohužel nutné zařadit speciální nízkobílkovinovou dietu. Nemusíte však zoufat i s tímto dietním opatřením může být vaše strava pestrá, chutná a vykouzlit vám pravidelně úsměv na tváři. Připravili jsme pro vás nejen výživové tipy, ale i mnoho receptů, které rozhodně potěší vaše chuťové pohárky.
Palačinkové těsto Ingredience 0,3 l mléka 0,3 l vody 20 dkg celozrnné pšeničné mouky 2 vejce
Celý článekŘapíky celeru očistíme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Dužinu z avokáda rozmačkáme vidličkou a promícháme v misce s nasekaným celerem.
Celý článekDo větší mísy nasypeme cukr, přilejeme olej, vejce a zlehka promícháme. Přihodíme mrkev a hrozinky....
Celý článekU kopřiv používáme 4–6 nejvýše posazených listů včetně řapíku a samotného výhonku. Listy kopřiv opláchneme studenou vodou...
Celý článekDo většího hrnce dáme vařit vodu a osolíme ji. Do misky o objemu asi 0,5 l nalijeme 3 dcl octa a postupně vklepáváme vajíčka.
Celý článekPapriky omyjeme a jednu si dáme stranou na ozdobu. Zbylé vyskládáme do pekáče na pečicí papír. V předehřáté troubě na 250–300°C (gril)...
Celý článekPostup Na výrobu můžeme použít zmrzlinovač, ale pokud ho nemáte, nic se neděje. Stačí, když si...
Celý článekIngredience kuře: 4 kuřecí prsa s kůží 4 lžičky dijonské hořčice 6 stroužků česneku 4 jarní cibulky...
Celý článekNejdříve si připravíme červenou řepu, omyjeme ji, očistíme a naskládáme na arch pečicího papíru...
Celý článek