Podvýživa (malnutrice) vzniká při nedostatečném příjmu potřebných kalorií obsažených ve stravě. Podvýživu rovněž způsobuje nevyvážený příjem živin, způsobený nevhodným složením potravy nebo zdravotní komplikace, které brání v jejich přirozeném příjmu. Mezi zdravotní komplikace způsobující podvýživu patří anorexie, mentální bulimie a různé poruchy vstřebávání živin trávícím traktem.
Články k tématu

Podvýživa - zbytečný problém?
Všichni dnes můžeme dosáhnout na špičkovou zdravotní péči ve špičkově vybavených nemocnicích. Máme...
Celý článek
Sipping – když popíjení prospívá zdraví
Nechutenství a neschopnost přijímat potravu mohou provázet řadu onemocnění. Nejčastěji se s nimi...
Celý článek
Nutriční terapeut by měl být dostupný každému nemocnému
Není žádnou novinkou, že hospitalizovaní pacienti mají sníženou chuť k jídlu a nemocniční strava jim...
Celý článek