Grilovaný pstruh s bylinkami
Ingredience (4 porce):
- 4 vykuchaní čerství pstruzi (1 kus cca 250 g)
- 4 malé snítky rozmarýnu
- 8 snítek mateřídoušky citronové
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 40 g přepuštěného másla
- 4 citrony
- sůl a pepř
Postup:
V malém hrnci si rozpustíme na mírném plamenu máslo. Přidáme olivový olej, snítky rozmarýnu a mateřídoušky a prolisovaný česnek. Promícháme a minutu prohřejeme, máslo se nám nesmí přepálit, změnilo by chuť. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a mezitím si připravíme ryby. Pstruhy omyjeme, osušíme a každého na obou bocích několikrát nařízneme.
Pokapeme je šťávou ze dvou citronů a necháme 10 minut odležet. Z máslové směsi vyndáme bylinky a rozdělíme je na čtyři díly. Ryby potřeme důkladně zvenku i zevnitř máslovou směsí, osolíme a opepříme. Do vykuchaného břicha každé ryby vložíme díl bylinek a dva plátky citronu. Necháme marinovat 20–30 minut. Ryby dáme na rozpálený gril, přiklopíme víkem a pečeme je 5–7 minut. Poté víko odklopíme, ryby obrátíme a pečeme přiklopené dalších 5–7 minut.
Nutriční hodnoty:
Energie: 2 547 (kcal)
Bílkoviny: 242 g
Tuky: 162 g
Sacharidy: 19 g
Draslík: 5 044 mg
Vápník: 436 mg
Fosfor: 2 755 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek