Studená polévka Salmorejo
Studená polévka Salmorejo
(4 porce)
Ingredience:
- 1 kg soudkových rajčat
- 1 zelená paprika
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 vejce
- 4 plátky šunky
- 4 plátky bílého chleba
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z ½ citronu
- sůl a pepř
Postup:
Rajčata u stopky nakrojíme křížem a spaříme 1 minutu v horké vodě, vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Pak je oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na kousky. Půlku zelené papriky a česnek nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mixéru, přidáme namočenou střídu bílého chleba, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Umixujeme do hladka a podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu či česnek.
Polévku vychladíme v lednici, naservírujeme do hlubokých talířů, posypeme natvrdo nakrájeným uvařeným vejcem, najemno nakrájenou šunkou, cibulí a paprikou. Nakonec zlehka pokapeme olivovým olejem a opepříme.
Nutriční hodnoty:
Energie: 806 kcal
Bílkoviny: 40 g
Tuky: 29 g
Sacharidy: 120 g
Draslík: 3 292 mg
Vápník: 421 mg
Fosfor: 725 mg
Text a foto: Eva Mašová, foodblogerka maves_kitchen
Kontakt na blog: www.maves-kitchen.cz, Instagram: maves_kitchen
Zeptejte se, poradíme
Nebojte se mluvit o zdravotních problémech a věcech, které s tím souvisejí. Zeptejte se nás na to, co vás trápí, a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.
PoradnaNa poliklinice v Otrokovicích se otevírá první ambulantní Centrum domácí dialýzy v Česku . „ Přesun...
Celý článekLedvinová kalkulačka je online dotazník, který vám na základě tzv. rizikových faktorů orientačně vypočítá možné riziko...
Celý článekČeským pacientům na dialýze se otevřela nová, zcela unikátní možnost dialyzovat se doma sami. Na...
Celý článek